top of page

מאמרים

הרגלים לתזונה נכונה לילדים

דף הבית | תחומי פעילות | תזונה נבונה לילדים | הרגלים לתזונה נכונה לילדים

1. להקפיד על אכילת ארוחת בוקר – מטרת הארוחה היא לשבור את צום הלילה ולתת אנרגיה להמשך היום. מומלץ לדאוג שילדנו יאכל דבר מה לפני היציאה לבי"ס או לגן. מזון מזין כגון פרי, פרוסה/חצי פרוסה עם גבינה/טחינה/אבוקדו. יש להשתדל לא להתחיל את היום עם ממתקים או אוכל עתיר בסוכר פשוט, דבר שגורם בשלב מאוחר יותר לעייפות או היפראקטיביות אצל הילדים. ארוחה זו צריכה להיות בנוסף לכריך ארוחת העשר שיאכל בבית הספר.

 

2. להקפיד לשתות מים – יש לשלוח עם הילד בקבוק מים ולא מיץ, כדי להרוות את צימאונו וכדי לא להקפיץ את רמת הסוכרים אצלו.

 

3. אכילה בזמנים מסודרים ובמקום קבוע – יש להקפיד על ארוחות מסודרות, כדי למנוע ירידת סוכר שמובילה לבולמוס אכילה. כמו כן, רצוי לאכול ליד שולחן ולהתרכז באוכל, דבר שמונע אכילה מיותרת וצריכת קלוריות עודפת.

 

4. גיוון האוכל – על מנת לספק לילדינו את כל אבות המזון, הוויטמינים והמינרלים, החשובים לצמיחתו, עלינו לדאוג לגיוון המזון..

 

5. הגבילו צריכת ממתקים –  ממתקים מהווים סוכר פשוט, לכן עלינו להגביל את צריכתם.

 

6. פעילות גופנית – חשוב לעודד את ילדינו לעסוק בפעילות גופנית: חוגים, יציאה לפארק עם אופניים, או דרכים יצירתיות אחרות.

 

7. גבולות – הציבו גבולות הגיוניים, הגבולות מספקים לילדיכם ביטחון ומונעים מהם בלבול. כמו: פעם בשבוע ג'אנק פוד, המטבח נסגר ב21:00, ממתק עד 100 קלוריות ליום וכו'.

 

8. כיף – ילדים רוצים ליהנות ולעשות כיף, לא מעניינת אותם הבריאות. חפשו דרכים יצירתיות לחבר אותם לאוכל הבריא דרך כיף והנאה ורגשות חיוביים.

 

9. התמדה! ההורים מהווים מודל חיקוי לילדיהם. אם אתם לא אוכלים פירות וירקות או צופים בטלוויזיה בזמן האוכל, אל תצפו מילדכם לנהוג אחרת. מוטלת עליכם אחריות כבדה.

bottom of page