הכרובית היא אחת הירקות הבריאים והמועילים ביותר, היא מכילה כמות גדולה של סיבים תזונתיים, חומצה פולית, ויטמינים שונים ופיטוכימיקלים המסייעים להגנה מפני סרטן.

היא שייכת למשפחת המצליבים שנחשבת למשפחת המלוכה בשל הערכים התזונתיים הרבים שקיימים בה: - הכרובית שומרת על בריאות הלב, - מורידה את כמות הכולסטרול הרע, - מסייעת לבניית מערכת חיסונית חזקה. - היא מומלצת לנשים בהריון, כיוון שמסייעת לבניית תאים בריאים אצל העובר ותורמת להתפתחות המוח שלו. - כמו כן, היא מסייעת להתפתחות המוח והזיכרון אצל ילדים ומבוגרים כאחד. - היא עשירה בסידן ומסייעת בבניית עצמות ושיניים חזקות, לכן מומלצת גם למבוגרים. - ויטמין K שבתוכה מסייע לתהליך קרישת הדם, - היא נלחמת בדלקות ועשוייה לשמש כאנטיביוטיקה במצב של דלקת גרון. - כוס אחת של פרחי כרובית מכילה רק 30 קלוריות, היא אינה מכילה שומן וכמעט ואינה מכילה פחמימות.
- הכמות הגבוהה של ויטמין C שבה מסייעת לשריפת השומן, לכן מומלצת גם בדיאטה.
עכשיו אחרי שהבנתם כמה הכרובית טובה לבריאות,
זה הזמן להתחיל ולאכול ממנה יותר:
טרייה, מאודה, בתנור, מבושלת או בפשטידה.
היא ממש מעדן!
במיוחד בשבילכם מתכון ללביבות כרובית אפויות שגם ילדים אוהבים, בשל השילוב של הבטטה המתוקה עם הכרובית, גם ילדים שאינם אוהבים כרובית, טועמים ונהנים.
לביבות כרובית ובטטה אפויות
חומרים: לכמות של 30 לביבות
כרובית גדולה מחולקת לפרחים (שקית כרובית סנפרוסט}
בטטה מקולפת
בצל קצוץ
2 כפות בצל יבש (לא חובה)
מלח, פלפל לפי הטעם
3 ביצים
2 כפות פירורי לחם
הכנה
מבשלים את הכרובית והבטטה יחד בסיר עם מים רתוחים כ-10 דק או עד שיתרככו (אין צורך בהרבה מים, עד חצי מגובה הסיר)
מעבירים את הכרובית והבטטה לקערה ומועכים בעזרת מזלג
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים
מחממים תנור על 180 מעלות
מניחים בתבנית נייר אפייה
שמים בקערה מעט שמן ומרטיבים את הידיים
יוצרים את הלביבות ומניחים בתבנית אחת ליד השנייה. (אל תעשו אותן דקות מדי, הן יותר טעימות שיש להן נפח)
אופים כ- 40-50 דקות או עד שהלביבה רכה מבפנים (גם הבצל יתרכך)
בתאבון!!!